Zelf een vuurtafel maken? Lees eerst deze tips!

Vuurtafels zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Echter, een vuurtafel is best een investering. Waarom maak je niet zelf een vuurtafel? Het scheelt een hoop in kosten en het is ook nog eens leuk om zelf te bouwen! Ga niet te enthousiast te werk. Lees eerste deze tips!

Geschikt hout kopen

We gaan er – voor de eenvoudigheid – van uit dat je een houten vuurtafel wil maken. Je wil natuurlijk lang plezier hebben van je vuurtafel. Koop dan ook hout van goede kwaliteit en geen waaibomenhout. Steigerhout is stevig en wat dikker dan andere typen hout. Zorg er wel voor dat je lange schroeven koopt.

Oh, en mocht je eenmaal klaar zijn: bewerk het hout dan met een beits. Zo neemt het hout minder water op, waardoor jij extra lang van je vuurtafel kan genieten.

Een goede ondergrond

Dat je hout minder vocht opneemt na het beitsen, wil niet zeggen dat je hout helemaal geen vocht meer opneemt. Zorg daarom dat je een goede ondergrond hebt. Kunststof is hier een goed voorbeeld van. Door een kunststof plaat als ondergrond of basis te gebruiken, kan het hout minder vocht opnemen. Geloof ons maar, dit is een hele goede tip om de kwaliteit van je vuurtafel te waarborgen.

Genoeg ruimte voor je inbouwbrander

Het is uiteraard een goed plan om eerst een tekening met maten te maken voordat je als een malle aan de slag gaat. Maar waar veel klussers – zoals jij en ik – overheen kijken, is de maat van de inbouwbrander die jouw vuurtafel afmaakt. Zorg daarom dat je je tafelblad al hebt afgetekend op basis van jouw inbouwbrander. Zaag dit deel eruit vóórdat je het tafelblad bevestigd aan de voet van de tafel.

Waar laat je je gasfles?

Last, but not least: Waar ga jij je gasfles laten? Het standaard formaat van een vuurtafel (120x120x53cm) bevat al genoeg ruimte om je gasfles in op te bergen. Ga je ook met dit formaat aan de slag? Onder de inbouwbrander is nog voldoende ruimte om je gasfles in op te bergen. Zorg dan wel dat je een deurtje of luik maakt zodat je je gasfles om de tijd kan verwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *