Een gietvloer is de ideale vloer voor jouw badkamer

De badkamer verbouwen is een klus die steeds meer mensen zelf doen. Het nadenken over het ontwerp en inrichting, het uitzoeken van de juiste materialen en het verbouwen van de badkamer is iets wat je prima zelf kunt doen, als je wat kluservaring hebt. Hiermee bespaar je flink op de kosten omdat je geen dure bouwvakker hoeft in te huren. Toch is er één onderdeel in de badkamer die je niet altijd zelf kunt oppakken, namelijk de vloer. Sommige vloersoorten kun je zelf leggen, maar de alsmaar populairder wordende gietvloer laat je leggen door een vloerenspecialist. De opkomst van de gietvloer is niet vreemd, omdat deze vloersoort ook in de badkamer meerdere voordelen biedt.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is heel onderhoudsvriendelijk. Omdat deze vloersoort geen randen en naden heeft, is het voor vuil bijna onmogelijk om zich te hechten aan de vloer. Zeker in een vochtige omgeving als de badkamer is dat een echt pluspunt. De vloer krijg je met een stofzuiger en een dweil heel eenvoudig sprankelend schoon.

Waterdicht

Ook in de doucheruimte kan een gietvloer prima gelegd worden. Een gietvloer kan namelijk voorzien worden van een speciale coating die er voor zorgt dat de vloer waterdicht is. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer van de badkamer doortrekken naar de inloopdouche, wat een zeer moderne uitstraling geeft.

Hoge kwaliteit

Een vloerenspecialist kan in jouw badkamer een gietvloer leggen die van zeer hoge kwaliteit is. Een goed gelegde gietvloer gaat tientallen jaren mee. Bovendien kun je een gietvloer vandaag de dag in allerlei soorten en kleuren laten leggen, zodat je de vloer goed kunt laten afstemmen op de rest van jouw badkamer. Een specialist op het gebied van gietvloeren kan samen met jou bepalen wat de beste keuze is voor in jouw badkamer.

Ga jij binnenkort de badkamer onder handen nemen en ga je ook voor een nieuwe vloer? Neem dan zeker de gietvloer in overweging. Een keuze waar je geen spijt van zult krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *