Tegels leggen? Dit mag je niet vergeten!

Het heeft eventjes geduurd, maar de zomer staat weer voor de deur. Tijd om die tuin van je eens aan te pakken. Veel mensen gaan aan de slag met het leggen van tegels. Voordat jij te enthousiast begint, hebben we hier wat handige tips!

Kies de juiste tegel

Niet elke tegel ‘droogt even mooi op’, om het zo te zeggen. Je hebt bepaalde natuurstenen die in de loop der jaren hun schoonheid verliezen. Net als je vrouw, dus 😉 En nu zonder dollen: niet elke tegel blijft jarenlang mooi. Laat je daarom goed adviseren en weet dat goedkoop ook echt duurkoop is bij het kopen van je tegels.

Tegels: zaag ze op maat

Het zou toch heerlijk zijn als je tegels op maat kon laten maken. Het kan ook vast wel, het kost alleen een rib uit je lijf. Waarschijnlijk ga jij gewoon naar de bouwmarkt of bestel je je tegels online. En laten die tegels nou net standaard maten hebben. Gelukkig kan je bij de bouwmarkt ook een speciale zaagmachine huren (beter idee dan kopen). Zo kan je die vervelende laatste hoekjes ook opvullen met mooie tegels!

Een goede ondergrond

Heb je inmiddels zand of aarde laten storten? Wacht dan nog even met het leggen van je tegels. Als je direct tegels gaat leggen, kunnen bepaalde tegels gaan verzakken doordat het zand niet overal even goed is aangedrukt. Laat het zand of de aarde dus eerst goed samendrukken en leg er desnoods spaanplaten op om de basis samen te drukken.

Heb jij nog handige tips? Laat het ons dan vooral weten, zodat wij samen nog meer handige Harrie’s kunnen helpen bij hun nieuwe klus avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *