Waarom zelf ongedierte bestrijden juist géén goed idee is

Dit is misschien de ultieme anti-DIY, maar als het om ongedierte bestrijden gaat, dan is voorzichtigheid juist geboden. Er kan namelijk een hoop mis gaan als je zelf wespen, muizen of kakkerlakken in of rond je woning wilt gaan aanpakken. Voorbeelden nodig? We hebben er genoeg!

Wespennesten dichtproppen: hoe hard kun je rennen?

Sommige mensen proppen de ingang van een wespennest dicht als ze last hebben van wespen. Het gevolg? De wespen boren zich in paniek naar buiten en vallen meteen aan. Als je weet dat een wespennest drie- tot vijfduizend wespen kan bevatten, dan zet je het wel op een rennen! De vraag is alleen: hoe hard kun je rennen? Wespen zijn namelijk razendsnel, zeker als ze pissig zijn.

Muizengif gebruiken: what doesn’t kill them, makes them stronger

Van muizen (en ratten) is bekend dat ze steeds resistenter worden tegen gif dat door particulieren gebruikt mag worden. Strooi je muizengif tegen muizen, dan is er een kans dat de muis het opeet, even hard niest… en weer verder trippelt. Zonde van je geld en van je tijd.

Zomaar ergens gif gebruiken? Pas op voor andere beestjes (en kinderen)

Ervaren ongediertebestrijders mogen buiten geen gif tegen ongedierte gebruiken. Zo wordt het milieu ontzien en kunnen er ook geen andere beestjes of zelfs kinderen worden vergiftigd. Als een professional buiten geen gif mag gebruiken, waarom zou jij het dan wel mogen? Gebruik je binnen gif? Dan moet je evengoed oppassen dat er geen mens of dier vergiftigd raakt.

Strooi geen gif op aangetast voedsel

In bepaalde voedselproducten kunnen eitjes of larven zitten van ongedierte, bijvoorbeeld van kevers of motten. Strooi je gif in die producten om de beestjes tegen te gaan? dan zit je straks mogelijk zelf aan je laatste maaltijd. Beter is om aangetaste producten meteen weg te gooien. Helaas, het is niet anders.

Vang geen ongedierte met lijmplankjes

Last van duiven of van muizen? Helaas zijn er (sadistische) mensen die lijmplankjes plaatsen om dit soort beestjes te vangen. Het gevolg? Van muizen is bijvoorbeeld bekend dat zij dan zelfs hun eigen poten doorknagen om los te kunnen raken. Als dit niet lukt sterven zij alsnog een langzame, gruwelijke dood. Onze conclusie? Gebruik nooit, maar dan ook nóóit lijmplankjes.

Als je last hebt van ongedierte, dan is er een veel beter manier om ongedierte te bestrijden. Ga naar www.beestjeskwijt.nl en vul je postcode of woonplaats in. Je krijgt dan meteen het telefoonnummer te zien van een ervaren ongediertebestrijder uit je eigen regio! Uiteraard mag je ook het contactformulier invullen als je een afspraak wilt maken. Reken hierna op een succesvolle, maar ook verantwoorde bestrijding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *