De slaapkamer is een belangrijke ruimte in het huis. De gordijnen die je ophangt in die ruimte zijn niet alleen bepalend voor de sfeer, maar ook voor je nachtrust. De meeste mensen hebben een betere nachtrust in een goed verduisterde slaapkamer. Verduisterende gordijnen zijn in de slaapkamer dus onmisbaar. Wil je graag zelf de ramen in de slaapkamer verduisteren? Hier zijn meerdere functionele én stijlvolle oplossingen voor.

Verduisterende vouwgordijnen

Een populaire vorm van raamdecoratie voor in de slaapkamer zijn verduisterende vouwgordijnen. Vouwgordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Naast de transparante vouwgordijnen en lichtdoorlatende vouwgordijnen, zijn er vouwgordijnen die verduisterend zijn. Door een verduisterende voering die aan de gordijnen is bevestigd, laat het vouwgordijn geen licht door. Deze voeringstof is niet te zien, omdat deze aan de achterkant van het gordijn wordt verwerkt. Het blijft dus een stijlvolle aanvulling op het interieur.

Rolgordijnen

Een andere veel gekozen oplossen voor de ramen in de slaapkamer zijn rolgordijnen. Een volledig verduisterend rolgordijn is ideaal voor deze ruimte. Het voordeel hiervan is dat je erg eenvoudig de kamer zo donker mogelijk kunt maken.

Daarnaast werkt het ook goed als zonwering, waardoor de kamer in de zomer ook erg koel blijft. Dit zijn niet de enige voordelen van een rolgordijn. Het is handige, betaalbare en onderhoudsarme raamdecoratie.

Duo rolgordijnen

Raamdecoratie die weinig ruimte in beslag nemen, zijn duo rolgordijnen. Het verschil tussen een duo rolgordijn en een ‘normaal’ rolgordijn is dat u nog gemakkelijker de lichtinval kunt bepalen. Een duo rolgordijn heeft twee lagen stof die over elkaar heen kunnen bewegen. Zo kunt u eenvoudig bepalen hoeveel licht u in de ruimte wil laten. In de slaapkamer zijn duo rolgordijnen dus ook handig. Dit is een praktische manier om de ramen mee te verduisteren. Daarnaast geeft het de woning een moderne uitstraling.

Zowel verduisterende vouwgordijnen, rolgordijnen en duo rolgordijnen kunnen zelf gemakkelijk worden bevestigd. Zo kunt u zelf uw slaapkamer verduisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *