Zelf een kledingkast maken: hier moet je op letten

Het is een beetje passé dat je een standaard kast van de Ikea koopt. Je bent inmiddels uniek, dus waarom zou je interieur zo standaard moeten zijn? Ga zelf aan de slag. Dus hup, handen uit de mouwen en ga ervoor. Maar voordat je begint, hier nog wat belangrijke tips.

Teken je opzet

Ga niet lukraak aan de slag, maar begin met het maken van een plan. Hoe groot moet je kast worden? En welk materiaal wil je daarvoor gebruiken? Dit is nog geen rocket science, maar die komt later wel. Zorg eerst dat je een opzet tekent van de inhoud. Waar komt het hanggedeelte en waar kan je je broeken, t-shirts, sokken en ondergoed kwijt. Maak een vakkenverdeling, zodat je hier altijd op terug kan vallen. Op Pinterest vindt je goede voorbeelden van vakkenverdelingen.

Kleding opmeten

Het gaat vaak fout bij de vakkenverdeling. Je hebt een mooie ruimte overgelaten voor je blouses en in theorie zouden ze precies moeten passen. Maar sommige blouses zijn net wat langer dan de ander. Jouw mooie Xacus overhemden zijn net wat langer als je Artu Napoli blouses. Resultaat: overhemden die de onderkant van jouw vakverdeling raakt en dus niet mooi recht kunnen hangen. Meet daarom de kleding die je op wil hangen gewoon op en noteer de maten. Heb je een lange jas die je in de zomer in de kast wil opbergen? Opmeten!

Nog meer opmeten

Kijk niet alleen naar de lengte van je shirts, maar ook naar de breedte ervan. Maak de kast diep genoeg (ook hier gaat het vaak fout). Kledinghangers zijn breder dan je denkt en het zou zonde zijn als deze niet in je nieuwe kast passen.

Mocht je het nou echt niet meer zien zitten: je kan altijd terugvallen op de Ikea kasten. Een zelfgemaakte deur voor je nieuwe kast is ook al een leuke klus, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *